Redactieblog

227 x bekeken 1 reactie

'China verzwijgt uitbraak vogelpest'

China heeft een uitbraak van vogelpest H5N1 onder pluimvee die de Chinese overheid niet heeft gemeld.

Dat zegt de directeur van het ministerie van gezondheid van Hong Kong, Deng Haihua. Het Chinese ministerie heeft ook niet geantwoord op vragen over de vogelpestsituatie, aldus het ministerie.

Hong Kong heeft 18 dode vogels gevonden waarvan een deel besmet was met H5. Of het gaat om H5N1 moet verder onderzoek uitwijzen. In China zijn de afgelopen weken acht menselijke besmettingen met H5N1 gemeld, waarbij een aantal mensen is overleden.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Herman

  Beste Mariska,

  Dat de Chinese Overheden zo'n beetje alles verzwijgen wat het daglicht volgens hen niet zou mogen zien, is toch geen geheim? Ik heb de afgelopen drie weken Guangzhou mogen bezoeken en vind het niet raar dat het HSN1 virus daar zo om zich heen kan slaan. Men is daar alles behalve hygiënisch bezig. Besides, las in een (engelstalige) krantje van Guangzhou naar Hong Kong, dat de Chinesen zich ook helemaal niet druk hoeven te maken over de financiele crises. Volgens dat krantje had China alles volledig in de hand en had dat land, in verhouding tot het westen, absoluut geen financiele problemen. Sterker nog, China was juist in deze crisis sterker geworden.

  Besides, wist je dat bij het bekend worden van de vogelgriep, alle internationale zenders op zwart gingen? Wist je dat, toen bekend werd dat de baby-voeding besmet was, dat alle internationale zenders eveneens op zwart gingen.

  Denk dat men daar het principe hanteerd, hou ze dom en arm, dan danst men wel naar onze pijpen.

  Als er willens en wetens geen goede voorlichting over hygiëne wordt gegeven,
  behoeft niemand er raar van op te kijken dat China DE bakermat van het HSN1 virus zal zijn (en blijven).

  Denk dat het westen daar meer dan een positieve rol in kan spelen. Zijn er eigenlijk preciese cijfers bekend van alle ontkenningen van uitbraken :-)

  Groet,
  Herman

Of registreer je om te kunnen reageren.