Redactieblog

NCD op Spaans bedrijf

Bij een pluimveebedrijf in het Spaanse Zumaia is New Castle Disease (NCD) vastgesteld.

Dat meldt de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. Het gaat om een bedrijf met 11.000 dieren, waarvan bij ruim 2.000 klinische verschijnselen waren van pseudovogelpest. Het bedrijf is geruimd en er zijn maatregelen getroffen om verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

Het is voor het eerst sinds 1993 dat in Spanje pseudovogelpest wordt vastgesteld. Zumaia ligt in het noorden van Spanje, op 35 kilometer van de Franse grens.

Nederlandse ondernemers die pluimvee of pluimveeproducten uit de omgeving van San Sebastian naar Nederland vervoeren of andersom vanuit Nederland pluimvee, eendagskuikens of broedeieren naar Baskenland exporteren wordt door het productschap Vee Vlees en Eieren dringend verzocht maatregelen te nemen zodat het NCD-virus niet met auto’s naar Nederland wordt gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.