Redactieblog

Baby besmet met vogelpest H9N2 in Hongkong

In Hongkong is bij een baby uit de Chinese stad Shenzhen een milde variant van vogelpest aangetroffen. Het gaat om een virus van het type H9N2.

Onduidelijk is hoe de baby besmet is geraakt. Sinds 1999 is de baby het vijfde humane geval van H9N2. De vier mensen bij wie het virus eerder werd aangetoond zijn allemaal hersteld. Drie weken geleden werd bij een pluimvee in Hong Kong vogelpest aangetroffen. De 80.000 dieren werden geruimd.

Wetenschappers hebben in augustus 2008 al gewaarschuwd dat het vogelpestvirus H9N2 eveneens van pluimvee op mensen kan overgaan. Wereldwijd houden wetenschappers vooral rekening met het virus H5N1 dat mogelijk een wereldwijde pandemie kan veroorzaken. H9N2 werd eerder al in vogels, varkens en andere dieren gevonden in Azië en Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.