Redactieblog

219 x bekeken 1 reactie

Vogelpest in Togo

In het West-Afrikaanse land Togo is vogelpest vastgesteld op een pluimveebedrijf met 4.500 dieren.

Dat heeft het ministerie van gezondheid van het land bekendgemaakt. Het is de eerste besmetting met vogelpest sinds 2007. Meer dan 80 procent van het pluimvee is door de ziekte dood gegaan. Het is nog niet vastgesteld of het om H5N1 gaat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    A.P.N.v.d. Burgh

    Door ons werd vandaag in het gebied van de landen Benin en Togo in Afrika vogelgriep van het type H5N1 mutatie waargenomen. Evenals bijna 4 jaar geleden toen Nederland met een anti vogelgriep medicatie werd afgedekt waardoor sindsdien geen vogelgriep hier is voorgekomen, zijn deze twee landen vandaag op op de zelfde manier tegen vogelgriep afgedekt zodat wordt voorkomen dat het virus zich daar kan verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.