Redactieblog

221 x bekeken 1 reactie

Indonesië vreest meer dan 65 miljoen doden bij mutatie vogelpest

Meer dan 65 miljoen Indonesiërs kunnen besmet raken met het vogelpestvirus H5N1, als het virus muteert.

Dit zeggen vogelpestdeskundigen in Indonesië. Bij mutatie wordt dan aangenomen dat het virus hierdoor makkelijker van mens op mens overgaat. Nu is dit slechts enkele keren aangetoond. De 107 dodelijke menselijke slachtoffers in Indonesië zijn vrijwel allemaal besmet door intensief contact met besmet pluimvee.

“Zo’n 65 miljoen mensen of 30 procent van de bevolking van Indonesië zal besmet raken met H5N1 als er een pandemie uitbreekt”, voorziet Bayu Krisnamurthi, hoofd van het Indonesische comité voor vogelpestcontrole. De cijfers zijn gebaseerd op de eerdere grieppandemieën.

Op het eiland Bali wordt deze week een grootschalige oefening gehouden voor wanneer er een vogelpestpandemie uit breekt. Indonesië is hiermee het eerste land ter wereld dat zich op deze manier voorbereidt op een eventuele pandemie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jos

    Het gaat om 65 miljoen besmettingen, niet om doden. Bovendien gaat het niet om vogelpest maar vogelgriep. Laat alleen deskundige journalisten over dit soort onderwerpen schrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.