Redactieblog

Vogelpest op 35 kilometer van grens

Op een bedrijf in Neulorup, op 35 kilometer afstand van de Nederlandse grens is laagpathogeen vogelpest van het type H5N3 gevonden.

Dat meldt het Landkreis Cloppenburg. De besmetting is hiermee aanzienlijk dichter bij Nederland gekomen dan de besmettingen in de omgeving van Garrel en Bösel.

In totaal zijn in Duitsland veertien kalkoenbedrijven besmet met het virus. Meer dan 200.000 kalkoenen zijn inmiddels geruimd. Voor negen bedrijven geldt een verdenking van besmetting, maar de onderzoeksresultaten van deze bedrijven zijn nog niet bekend. Het productschap Pluimvee en Eieren (PVE) roept de Nederlandse pluimveesector op alle mogelijke voorzorgen te nemen om insleep in Nederland van het laag pathogene virus uit Nedersaksen te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.