Redactieblog

Twee nieuwe vogelpestbesmettingen in Duitsland

Het aantal Duitse bedrijven dat met het laagpathogene vogelpestvirus H5N3 is besmet is opgelopen naar 20. Dat melden autoriteiten van Landkreis Cloppenburg.

Twee bedrijven die al verdacht waren, bleken uit nader onderzoek inderdaad besmet te zijn met het virus. het gaat om een bedrijf in Friesoythe Schwaneburg en een bedrijf in Garrel. Beide bedrijven waren eerder deze week al preventief geruimd. Op de bedrijven waren respectievelijk 10.800 en 15.000 kalkoenen aanwezig.

Door het besmette bedrijf in Friesoythe Schwaneburg is een nieuw beschermingsgebied ingesteld. Schwaneburg ligt ongeveer tien kilometer ten noordwesten van het beschermingsgebied van Garrel en Bösel. In het beschermingsgebied bevinden zich geen andere pluimveebedrijven.

In Garrel is zaterdag een nieuwe verdenking van vogelpest bij een kalkoenenbedrijf. Het bedrijf, met 17.5000 wordt uit voorzorg geruimd. In totaal zijn door de uitbraken van laagpathogene vogelpest in het gebied 300.000 dieren geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.