Redactieblog

224 x bekeken 1 reactie

Extra maatregelen ganzen rondom Schiphol

De provincie Noord-Holland gaat extra maatregelen nemen om de overlast van ganzen rond de luchthaven Schiphol aan te pakken.

Het aantal ganzen neemt in rap tempo toe en dat kan tot risico’s leiden voor de vliegveiligheid. De luchthaven trok vorig jaar aan de bel over het sterk gestegen aantal ganzen in de regio. Binnen 10 kilometer van Schiphol bevinden zicht naar schatting tussen de 5000 – 10.000 ganzen.

De provincie had al een ontheffing verleend op de Flora en Faunawet aan Schiphol waarbij in een straal van zes kilometer vogels te weren. Deze ontheffing wordt nu uitgebreid naar 10 kilometer voor de bestrijding van de grauwe gans. Naast het vangen en schieten van ganzen mogen er ook bijvoorbeeld eieren worden doorgeprikt of ingesmeerd met maïskiemolie. Daarnaast willen de provincie en Schiphol afspraken maken met de omliggende boeren over het zo snel mogelijk verwerken van oogstresten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    wat zeg de vogelbescherming hier weer van?

Of registreer je om te kunnen reageren.