Pluimveehouderij

Achtergrond

Afzet kippenvlees groeit bij stabiele prijs

De afzet van kip loopt deze week wat beter, maar tot hogere prijzen leidt het niet.

Het loopt allemaal net iets vlotter in de handel met kippenvlees. Toch wordt nog niet gesproken van een hosannastemming. Er hoeft, in vergelijking met voorgaande weken, minder vlees de vriezer in bij de slachthuizen. Het aanbod aan levende dieren is daarentegen ook wat ruimer. Dat maakt dat de markt een pas op de plaats maakt qua prijzen.

Kopers haken af bij hogere prijzen

Hoewel er dus meer volumes worden gedraaid in de vleeshandel, gebeurt dit niet tegen hogere prijzen. Zodra er hogere prijzen worden gevraagd voor het vlees, haken kopers af. Zij wijzen naar het ruime aanbod en weigeren meer te betalen. Voor slachterijen is het zaak om nu volumes te draaien, om wat in te lopen op de voorraden die er nog zijn.

Voor het eerst in 8 weken geen prijsdaling

Het leidt zoals gezegd tot een marktsituatie waarin de prijzen niet veranderen. Zowel de vrije prijzen als de VCN blijven gelijk aan het niveau van een week terug. Voor de VCN betekent dit voor het eerst in 8 weken dat de prijs niet daalt. Het prijsniveau blijft met € 0,7925 per kilo nog wel ruim onder het niveau van een jaar terug.

De verwachting is dat de prijzen de komende weken niet veel zullen bewegen. Er komt iets meer aanbod, maar daar staat dus tegenover dat er ook meer volumes kunnen worden afgezet.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.