Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Noteringen vleeskuikens ongewijzigd

Het aanbod aan vleeskuikens neemt iets toe en slachterijen voeren de productie op.

De noteringen blijven gelijk. Het toenemende aanbod van vleeskuikens wordt goed opgenomen door de slachterijen. Na een rustige periode wordt de slachtproductie opgevoerd. Slachterijen merken dat kuikens zwaarder worden geleverd. Tot prijsveranderingen leiden deze ontwikkelingen op dit moment niet. Vraag en aanbod zijn in balans.

Markt voor vrije kuikens kruipt uit diep dal

De markt voor vrije kuikens is de voorbije weken uit een diep dal gekropen. Begin dit jaar noteerden de vrije kuikens 11 cent lager. De luwe maanden januari en februari zijn achter de rug. Traditioneel trekt de markt na carnaval verder aan. Het is afwachten of dat ook dit jaar gebeurt.

De noteringen van de vrije kuikens in Barneveld blijven deze week gelijk op € 0,89 tot € 0,91 per kilo levend gewicht. Ook de contractprijzen zijn grotendeels onveranderd. De VCN blijft al wekenlang staan op € 0,78, Frisia Food noteert wederom € 0,815 en bij Esbro blijft de notering staan op € 0,845. De Remkesnotering stijgt met 1 cent naar € 0,895 per kilo.
Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Eén reactie

  • jp.bierema

    De noteringen van de vrije kuikens in Barneveld blijven deze week gelijk op € 0,8165 tot € 0,8349 excl.btw per kilo levend gewicht. Ook de contractprijzen zijn grotendeels onveranderd. De VCN blijft al wekenlang staan op € 0,7156 excl.btw, Frisia Food noteert wederom € 0,7477 excl.btw en bij Esbro blijft de notering staan op € 0,7752 excl.btw. De Remkesnotering stijgt met 0,92cent excl.btw naar € 0,8211 per kilo excl.btw.
    Houdt u dus goed in de gaten dat bij 1 cent verhoging u er maar 0,92 cent op vooruit of achteruit gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.