Pluimveehouderij

Achtergrond

Aanbod en vraag op eiermarkt goed in balans

De eiermarkt loopt lekker door. Ook afgelopen week kwam er weer een stap van een kwartje bij.

Er is een wat kleiner aanbod en goede vraag naar eieren. Aanbieders hoeven geen nee te verkopen, maar ze houden ook niet veel over. Alleen kleine eieren zijn nog steeds moeilijk te plaatsen. Echter het aantal dat in de kleine maten wordt aangeboden neemt wel duidelijk af.

Verschillende meningen over marktsituatie

Over de ontwikkeling van de markt verschillen eierhandelaren van inzicht. Waar de ene wat ‘hoogtevrees’ begint te voelen onder zijn afnemers voor de prijzen waarvoor hij zijn waar aanbiedt, merkt de ander dat niet en kan die zijn eieren nog vlot kwijt. Met een kostprijs van rond de € 0,06 per ei, hebben hennenhouders de huidige prijzen ook nodig.

Lees verder onder de grafiek.

Bruine scharreleieren

De NOP 2.0 richtprijs voor bruine scharreleieren van 62/63 gram steeg met 21 cent naar € 6,47 per 100 stuks. Kooieieren van dat gewicht gingen bij de NOP-notering met 23 cent omhoog naar € 5,09.

Ook de buitenlandse markten plussen. Rungis noteerde in een week tijd € 0,20 hoger. Kooieieren van klasse L komen daarmee op € 7,55. Bruine scharreleieren klasse L gingen bij Weser-Ems van € 8,50 naar € 8,75.

Lees verder onder de grafiek.

De verwachting is dat de noteringen ook de komende week zullen stijgen.

Prognose: prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.