Pluimveehouderij

Achtergrond

Vakantietijd in vleeskuikenmarkt

Opnieuw zit er deze week weinig beweging in de vleeskuikenprijzen.

Alleen in België kwam er deze week een cent bij, zowel op de contractprijs (ABC-notering) als de Deinze-notering. De ABC-notering staat nu op € 0,94, Deinze op € 0,95 tot € 0,97. Beide kwamen voor het eerst in anderhalve maand in beweging, waar in Nederland zowel de vrije kippen als de contractprijs half juli nog 2 cent pluste. In Deinze speelde mee dat er veel minder kilo’s geslacht worden. Dit komt doordat kuikens lichter zijn vanwege de warmte en er vervroegd wordt uitgeladen. In gebieden rondom NCD-besmettingen mag bovendien niet worden uitgeladen en gingen kuikens vervroegd weg.

Rust keert terug

In Nederland bleven de noteringen ongewijzigd. Bij slachterijen keert de rust terug nu de temperaturen over het kookpunt heen lijken. Wel bestaat er enige onrust over de beschikbaarheid en prijzen van voer, onduidelijk is of dat zijn reflectie zal krijgen in de kuiken- en vleesprijzen. Op het moment overheerst nog de vakantietijd.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.