Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt roert zich weer

In de vleeskuikennoteringen kwam deze week nog weinig beweging.

Volgende week zijn in het zuiden van Nederland de eerste zomervakanties afgelopen. Dat valt te proeven in de stemming op de vleeskuikenmarkt, zo klinkt het van verschillende marktdeelnemers. In de vleeskuikennoteringen kwam deze week nog weinig beweging. Alleen bij de VCN kwam een kwartcent op: die noteert deze week € 0,8550.

Alle openbaar gemaakte noteringen van individuele slachterijen bleven ongewijzigd, en ook in de vrije prijzen en de Vlaamse noteringen kwam deze week geen beweging. Maar de stemming is optimistischer nu de vakantieperiode bijna achter de rug is. In de vleesafzet komt beweging nu vakantiegangers weer terugkeren. De komende weken wordt meer actie in de markt verwacht. Europa-breed zat de laatste weken een stijgende lijn in de vleeskuikenprijzen.

Prognose: prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.