Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Rust op kuikenmarkt, onrust in planning

Waar de kuikenprijzen allemaal onveranderd blijven, zit de meeste reuring bij vleeskuikenslachterijen in de planning.

De vleeskuikenprijzen blijven deze week stabiel op een relatief hoog prijsniveau. Geen van de noteringen in Nederland of België kwam deze week van zijn plek. De Barneveldse notering van de vrije kuikens zit nog altijd net onder de € 1, met een notering van € 0,97 tot € 0,99 per kilo voor alle gewichtsklasses.

De vraag is of de notering de komende weken door die € 1 gaat, een prijsniveau dat de laatste jaren weinig gehaald werd. Barneveld noteerde voor het laatst boven de € 1 in het midden van juni 2015.

In de markt klinkt dat er niet veel meer stijging in zit, maar ook dat de industrie richting het eind van de zomer meestal wat meer gaat trekken.

De meeste onrust zit aan de planningskant voor slachterijen. Nu warmterecords nog altijd aan alle kanten worden gebroken, blijft daar de grootste uitdaging zitten deze zomer. Kuikenslachterijen werken nog steeds met aangepaste slachttijden en daarnaast wordt extra uitgeladen en komen kuikens lichter aan de haak.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  Met stijgende voerkosten, tarwe is al zo'n 50 € per ton duurder zal de prijs moeten stijgen. Anders kan het wel eens zo zijn dat in de herfst mesters met te weinig rechten de opzet gaan verruimen.
  Niet dat de prijzen nu slecht zijn, maar reken maar dat voerprijzen er in gaan hakken in dit droogtejaar. Van alleen Amerikaanse soja kunnen we ze niet voeren.

 • R. B.

  Als het water pijl in de rivieren weer stijgt kunnen we genoeg tarwe krijgen voor een redelijke prijs.
  De prijzen van nu zijn gebaseerd op emotie

 • Probe

  Toch zal droogte prijzen onhoog stuwen. Want voerprijzen gaan ook stijgen in landen waar nu kip vandaan komt. En met hun hogere Vc liggen er voor nl weer kansen.

Of registreer je om te kunnen reageren.