Pluimveehouderij

Achtergrond

Meer vraag naar kuikenvlees eenvoudig ingevuld

De meeste vleeskuikenprijzen blijven net als vorige week ongewijzigd. Alleen de prijs van Esbro gaat een halve cent omhoog naar € 0,905.

De verwachte opleving na de vakantie was er vorig jaar niet en blijft ook dit jaar uit. Of in ieder geval voor het gevoel. De markt lijkt stabiel door te kabbelen, waarbij het aanbod van kuikens eerder wat ruim dan krap is. En juist doordat er genoeg aanbod is, kunnen de slachterijen de gaten die ontstaan door aantrekkende vraag makkelijk dichten. De aanvoer van levende dieren op de slachterijen lag deze week 5 tot 10% hoger dan vorige week. En dat loopt wel weg. Er is meer vraag, maar die wordt simpelweg makkelijk ingevuld.

Nu de warmte voorbij is, trekken de geslachte gewichten geleidelijk weer wat aan. Slachterijen zijn daar blij mee, want in de vraag naar lichte kuikens kan ruimschoots worden voldaan. Nu de gewichten weer wat toenemen, kan ook in de vraag naar zwaardere dieren (2,5 kilo opwaarts) beter worden voorzien.

De verkoopzijde toont weinig verandering. De borstkappen en de filet zijn 30 cent duurder dan vorig jaar, maar dat voordeel moet voor een deel worden gebruikt om de stroevere afzet van de poten weer goed te maken.

Stijgende voerprijzen

De verhoging bij Esbro is een signaal naar pluimveehouders. Zij worden door de extreme droogte van deze zomer geconfronteerd met stijgende voerprijzen.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.