Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt kabbelt voort

In de vleeskuikenmarkt loopt het niet verkeerd. Het aanbod aan levende dieren wordt goed door de slachterijen opgenomen.

De ondertoon blijft dan ook positief, al stijgen de prijzen deze week niet of nauwelijks. Verder is het beeld nagenoeg gelijk aan dat van de afgelopen weken, zo niet maanden.

Geslacht product vindt goed zijn weg, al ontstaat er inmiddels wat druk bij de vleugels. Daartegenover staat dat de markt voor bouten eindelijk iets vriendelijker wordt. Filets zijn ronduit goed af te zetten en de export loopt eveneens prima door.

Eventuele druk op de noteringen kan ontstaan door vlees dat uit Brazilië op de markt komt. In het land zijn stakingen geweest in de transportsector, waardoor ook het pluimveevlees niet werd vervoerd. Nu de stakingen achter de rug zijn, komt het in die periode geproduceerde vlees alsnog en in grote hoeveelheden op de markt.

Vooreerst blijft de Vernieuwde Contractnotering op € 0,8475 per kilo staan. De noteringen voor vrije vleeskuikens blijven eveneens ongewijzigd. Voor alle dieren in iedere gewichtsklasse staat de prijs op 94 tot 96 cent per kilo.

Prognose: stabilisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.