Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt blijft vriendelijk

De vleeskuikenprijzen houden koers op de ingeslagen weg.

Net als in de voorbije weken zien we enkele noteringen omhoog gaan en andere stabiel blijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vernieuwde Contractnotering weer een kleine stap naar boven zet. De prijs stijgt met 0,25 cent naar € 0,8475 per kilo.

In de handel met geslacht product loopt het nog goed door. Vanwege een staking van transporteurs in Brazilië leek het er even op dat de Europese handel een flinke impuls kon verwachten. De staking is echter afgebroken en de slachterijen in het land draaien weer volop. Van een krimpend aanbod en daardoor stijgende prijzen lijkt dus geen sprake meer.

De noteringen voor vrije vleeskuikens laten dan ook geen stijgingen zien. In alle gewichtsklassen leveren de dieren maximaal 96 cent per kilo op.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.