Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijzen voor vleeskuikens stabiliseren

Terwijl de Vernieuwde Contractnotering voor vleeskuikens met een kwart cent stijgt naar 84 cent per kilo, zien we dat de meeste prijzen hun niveau vasthouden.

Toch klimt ook bij GPS de notering een stukje, en wel met 1 cent naar € 0,865. Het bedrijf was een van de weinigen die afgelopen weken geen prijsverhoging heeft doorgevoerd.

Het prijsverloop weerspiegelt de marktsituatie. Geslacht product vindt zijn weg. De markt is vriendelijk gestemd. En ook bij de levende kuikens loopt het goed. Vraag en aanbod houden elkaar mooi in evenwicht. Dat volgende week weer een slachtdag ontbreekt, wordt gecompenseerd door de slachtlijnen op zaterdag aan te zetten.

Stabiliteit zien we al tijden bij de prijzen voor vrije vleeskuikens. Ook nu houden de noteringen stand. Dieren tot 2.600 gram brengen dus nog steeds maximaal 91 cent per kilo op. De prijs voor de zwaarste vleeskuikens blijft staan op maximaal 89 cent per kilo.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.