Pluimveehouderij

Achtergrond

Meeste vleeskuikenprijzen stabiel

In deze weken waarin met regelmaat een slachtdag uitvalt vanwege feestdagen is het flink schuiven met de aangeboden partijen vleeskuikens.

Komende week, die begint met Tweede Pinksterdag, zal dat niet anders zijn. Op dinsdag start de slachtweek dus met een achterstand en zullen andermaal op zaterdag de laatste dieren geslacht worden.

Het aanbod is wat ruimer dan de vraag, wel houden de noteringen op het huidige niveau stand en gaat de prijs bij Jan van Ee zelfs met 1 cent omhoog naar € 0,89 per kilo levend gewicht. In de handel wordt rekening gehouden met een voorzichtig groeiende vraag. Al speelt hierbij de ramadan, de islamitische vastenmaand die deze week is begonnen, een negatieve rol. Voorlopig is het geslacht product wel kwijt te raken, maar is dat buiten de vaste afspraken wat lastiger.

Deze week zien we dus dat de meeste noteringen voor vleeskuikens stabiel blijven. De Vernieuwde Contractnotering blijft staan op € 0,8425 per kilo. De prijs voor vrije vleeskuikens tot 2.600 gram houdt stand op maximaal 94 cent en de zwaardere dieren brengen nog steeds maximaal 92 cent per kilo op.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.