Pluimveehouderij

Achtergrond

Korte, rustige week in eierhandel

In een week met Hemelvaartsdag was het bijzonder rustig in de eierhandel. Het was kalmer dan normaal waardoor in de markt gesproken wordt over een heel zwakke week.

In weken met feestdagen zien we vaak dat de consumentenvraag aanzienlijk groter is dan anders. Dit jaar blijkt er een andere realiteit. Al met al zullen we moeten wachten op Pinksteren, in de hoop dat de vraag dan weer aantrekt.

In de export is het niet heel anders. Vanuit het buitenland wordt wel gevraagd, maar het is niet genoeg om de pakstations leeg te krijgen. Het helpt niet om de boel op gang te krijgen. De industrie ziet in de tamme handel een voordeel. Er wordt alleen gekocht tegen zeer lage prijzen, omdat gezien wordt dat er voldoende eieren voorhanden zijn.

De ontwikkelingen in de markt hebben hun weerslag op de eierprijzen. De NOP2.0-richtprijs voor 100 bruine scharreleieren van 62/63 gram zakte met 14 cent naar € 6,41. Bij witte scharreleieren ging de richtprijs met 21 cent omlaag naar € 6,06. Daarnaast daalde de NOP-richtprijs voor 100 kooi-eieren van 62/63 gram met 35 cent naar € 4,35.

Prognose: prijsdalingen

Of registreer je om te kunnen reageren.