Pluimveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Eierhandel verloopt uiterst moeizaam

In de eierhandel gebeurde afgelopen week niet veel.

Aangezien in veel landen 1 mei geldt als vrije dag is dit geen wonder. Nu deze dag van de arbeid op een dinsdag viel, werd de maandag door velen ook als vrije dag gezien. Komende week valt ook een dag uit; donderdag is het Hemelvaart. Het zal dus nog een tijdje moeilijk blijken om een bodem te vinden voor de eierprijzen.

Eierconsumptie neemt vaak toe met Pinksteren

In deze ronduit zwakke tijd voor de eierhandel zakte de NOP2.0-richtprijs voor 100 bruine scharreleieren van 62/63 met 27 cent naar € 6,45. Bij de witte scharreleieren daalde de notering met 28 cent naar € 6,27. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren ging met een kwartje omlaag naar € 4,70.

Het wordt tijd dat de eierconsumptie wat gaat toenemen. Wat dat betreft is het goed dat het binnenkort Pinksteren is. Rond Pinksteren zien we vaak dat de prijzen wat omhoog kunnen. Volgende week zal echter eerst nog iets van de noteringen af moeten, zo is de verwachting. In de daarop volgende week kon de prijsbodem wel eens gevonden worden. Of de noteringen daarna de weg omhoog weten te vinden, is nog zeer de vraag.

Prognose: eierprijzen verder omlaag.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Kop had moeten zijn: We betalen de pluimveehouder een grijpstuiver maar de winkelprijs blijft zoals ie was : 25 tot 30 cent voor een L scharrelei!

 • deB.


  Daar gaat de hele land- en veeteelt sector aan ten gronde...Boeren hebben er geen zin meer in, dat krijg je meer en meer te horen

 • info519

  gaan hoop stoppen...logisch

 • mr X

  ik ben benieuwd hoe het volgende week gaat. De Weser Ems is in één keer scherp gedaald, veel meer dan de NOP 2.0. Vergeleken met de Weser Ems is de NOP nu in één keer veel beter. Moet de NOP 2.0 voor scharreleieren ook bijgesteld worden? Ik ben benieuwd.

 • Tuig

  Volgende week gewoon verdere daling.

 • mr X

  @tuig: weet jij hoeveel?

 • mr X

  Volgende week toch minimaal 1 cent?

 • puinhoop

  De Mammon(GELD) bestuurd alles!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.