Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt vriendelijk gestemd

Hoewel de vraag naar levende kuikens het aanbod marginaal overtreft, blijft het gros van de noteringen staan.

Een enkele notering blijft op de ingeslagen weg omhoog. Dit geldt bijvoorbeeld voor de vleeskuikenprijs van Frisia Food die voor de derde week op rij met een halve cent weet te plussen naar € 0,865 per kilo.

Aanbod wordt weer ruimer

Dat de prijzen niet bij iedereen omhoog blijven gaan, heeft vooral te maken met het aanbod dat na volgende week weer ruimer wordt. Bij menigeen zouden dan de noteringen weer een stuk omlaag moeten worden gezet, terwijl de verwachting nu is dat de prijzen nog wel een tijdje stabiel kunnen blijven.

Geslacht product vindt zijn weg in de handel, al is er geen sprake van een hallelujastemming. Bouten zijn net als de afgelopen tijd het moeilijkst kwijt te raken, maar ook voor dit product wordt de markt wat vriendelijker.

Deze week blijft de Vernieuwde Contractnotering staan op € 0,8375 per kilo. Ook de prijzen voor vrije vleeskuikens wijzigen niet. Kuikens tot 2.600 gram leveren nog altijd maximaal 91 cent per kilo op, terwijl kuikens zwaarder dan 2.600 gram maximaal 89 cent opbrengen.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.