Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijsdaling bij eieren duurt voort

In een tijd dat de veranderende markt naar een nieuw evenwicht zoekt, zien we de noteringen dalen.

De eierprijzen blijven dalen, met uitzondering van de prijzen voor vrije-uitloopeieren. Dat het gros van de vrije-uitloopeieren inmiddels als scharrelei de deur uitgaat, zorgt ervoor dat het aanbod zeer krap is.

Vraag uit de industrie

Bij de kooi-eieren zakt de NOP-richtprijs voor 100 stuks van 62/63 gram met 36 cent naar € 5,91. De prijs zakt minder hard dan die van scharreleieren. Er is weer wat vraag uit de industrie. Daarnaast wordt op de exportmarkt voorzichtig geïnformeerd naar Nederlandse eieren.

Prijs witte eieren onder € 8

De NOP2.0-richtprijs voor 100 bruine scharreleieren van 62/63 gram daalt met 76 cent naar € 8,09. De prijs voor witte eieren komt na een correctie van 85 cent voor het eerst sinds lange tijd onder € 8 uit: € 7,88. De noteringen voor scharreleieren zullen nog wel even harder dalen dan die voor kooi-eieren. Niet alleen vanwege het ruimere aanbod, doordat van de opgehokte vrije-uitloopkippen ook scharreleieren komen, er staat her en der ook nog een voorraadje eieren. Dit drukt de prijzen.

Prognose: lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.