Pluimveehouderij

Achtergrond

Dalende eierprijzen in rustige markt

De eierprijzen staan onder druk, omdat het aanbod groot is.

Op de eiermarkt was het wederom rustig en ook komende week lijkt de marktsituatie niet te veranderen. Het is niet alleen op de Nederlandse markt kalm, internationaal gezien is het een tamme bedoening.

Prijzen verder omlaag

De prijzen gingen, zoals verwacht, verder omlaag. Aan die prijsdaling komt waarschijnlijk nog niet gelijk een eind, maar stabilisering komt in de buurt. De eierprijzen staan onder druk, omdat het aanbod groot is.

Industrie wacht op lagere prijzen

Er lijkt ruimte genoeg bij de industrie om eieren op te nemen. Maar er wordt gewacht op lagere prijzen. Normaal gesproken zijn de komende kwartalen prijstechnisch gunstiger om voorraden aan te leggen.
Artikel gaat verder onder de grafiek.

NOP2.0-richtprijs

De NOP2.0-richtprijs voor 100 bruine scharreleieren van 62/63 gram is met 49 cent gezakt naar € 7,03. Hiermee staat de notering bijna 60 cent onder die van een jaar geleden, maar is nog wel ruim 80 cent hoger dan de prijs in 2016. Bij witte scharreleieren kwam na een prijsdaling van 51 cent de notering op € 6,82 uit. Voor kooi-eieren zakte de richtprijs met een kwartje naar € 5,34.

Prognose: iets omlaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.