Pluimveehouderij

Achtergrond

Blik omhoog in vleeskuikenmarkt

Terwijl vraag en aanbod in evenwicht zijn, zien we dat de blik omhoog gericht blijft wat betreft de vleeskuikenprijzen.

Als gevolg van de prijscorrecties die vorige week zijn doorgevoerd, gaat deze week de Vernieuwde Contractnotering met een kwart cent omhoog naar € 0,8375 per kilo. Maar ook de notering bij bijvoorbeeld Frisia Food zet een stapje omhoog. De vleeskuikenprijs die het bedrijf hanteert stijgt met een halve cent naar 86 cent.

Komende week lijken vraag en aanbod goed in evenwicht te blijven. Een aantal kuikens wordt deze week doorgeschoven, omdat de salmonellagegevens niet in orde bleken. Met de toevoeging van deze dieren is het aanbod ruim genoeg voor de wat toenemende vraag. Toch wordt verwacht dat de noteringen volgende week iets kunnen stijgen. Voor geslacht product zijn goed afnemers te vinden, al loopt de afzet van de bouten nog niet optimaal. De verkoop trekt echter aan.

Deze week blijven de prijzen voor vrije vleeskuikens stabiel. Dieren tot 2.600 gram leveren maximaal 91 cent per kilo op en de zwaarste kuikens gaan voor maximaal 89 cent per kilo weg.

Prognose: kleine prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.