Pluimveehouderij

Achtergrond

Weinig beweging in vleeskuikenmarkt

Hoewel er een plusje van 1 cent te noteren valt voor de Basisprijs bij GPS en een halve cent bij Van Ee blijft het bijzonder rustig op de vleeskuikenmarkt.

Vraag en aanbod zijn bij de levende dieren goed in evenwicht, al moest er wat geschoven worden met de kuikens. Dit laatste omdat een slachterij minder dieren aan de haken mocht brengen van de NVWA. Het schuiven heeft ervoor gezorgd dat er geen overschot is, en ook voor volgende week zijn er naar verwachting geen problemen. De noteringen zullen dan waarschijnlijk, net als de meeste nu, blijven staan op het huidige niveau.

Bij de verkoop van geslacht product blijven de bouten een groot struikelblok. Net als in de voorbije weken gaan de kappen vlot weg en kunnen ook de vleugels redelijk goed worden afgezet. Al met al zijn er aan de afzetzijde van de markt dus ook weinig veranderingen te melden.

De Basisprijs van GPS staat na de prijsstijging op € 0,855 per kilo. Dit is gelijk aan de noteringen van bijvoorbeeld Clazing en Esbro. Bij Van Ee klimt de Nieuw-prijs naar € 0,865. De Vernieuwde Contractnotering (VCN) veranderde niet. De VCN voor week 11 staat daarom nog op 83 cent per kilo.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.