Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijzen vleeskuikens blijven stabiel

Vernieuwde Contractnotering (VCN) voor vleeskuikens stijgt net als vorige week met een kwart cent.

Dit komt doordat deze notering een middeling van de inbreng in 2 weken is. Aangezien de slachterijen vorige week een prijsstijging bekendmaakten, zien we de VCN dus 2 weken achtereen met de helft van deze correctie stijgen. De VCN staat nu op € 0,835 per kilo. Dat de prijsstijging niet groter is, betekent dan ook dat de overige contactnoteringen voor vleeskuikens deze week een pas op de plaats maken.

Zoals werd verwacht, is met deze gelijkblijvende prijzen van een opleving voor Pasen geen sprake. Naast de contractnoteringen blijven namelijk ook de prijzen voor vrije vleeskuikens onveranderd. Kuikens tot 2.600 gram leveren nog altijd maximaal 91 cent per kilo op. De zwaardere vleeskuikens, boven 2.600 gram, brengen maximaal 89 cent per kilo op.

De markt is in evenwicht, zoals uit de noteringen wel blijkt. Bij het vlees gaat het met de kappen goed, de bouten niet best en met de vleugels redelijk. Ook aan dit verhaal is de laatste tijd weinig veranderd.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.