Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Markt verbaasd over hogere kooi-eiprijs

De NOP-richtprijs stijgt, terwijl noteringen in Frankrijk en Duitsland dalen.

Terwijl de noteringen voor kooi-eieren in Frankrijk en Duitsland dalen, of op z’n best stabiel noteren, gaat de NOP-richtprijs omhoog. De notering voor 100 eieren van 62/63 gram stijgt met 38 cent naar € 6,90. In de Nederlandse markt wordt niet begrepen hoe deze prijsverhoging tot stand is gekomen. Zeker niet als je deze ook nog eens naast de dalende notering in Amsterdam legt.

Groot aanbod van eieren

Het aanbod aan eieren is wat te groot. Dit in een week die ronduit slap wordt genoemd, omdat de additionele vraag vanwege Pasen vanuit de industrie wel over is. Vrije eieren (kooi en scharrel) zijn nauwelijks kwijt te raken. De handel hoopt nu dat het overschot van deze week volgende week bij de supers kan worden afgezet. Met Pasen in het vooruitzicht lijkt die kans reëel.

Witte en bruine scharreleieren

Bij het grote aanbod zakt de prijs voor scharreleieren wel. De eieren zijn erg duur dus de prijsdaling is op zijn plek. De NOP2.0-richtprijs voor 100 scharreleieren van 62/63 gram zakt met 24 cent naar € 10,51. De prijzen voor witte en bruine scharreleieren eieren in deze gewichtsklasse blijven gelijk.

Prognose: stabilisering.

Eén reactie

  • Eierboer Zuid

    Markt verbaasd over hogere kooleieren : Erik, ben ik nou zo slim of ben jij zo dom ?
    In Duitsland en Frankrijk staan de kooieieren 2 tot 3 cent per stuk duurder genoteerd dan in Nederland. En jij merkt alleen op dat de notering in NL stijgt en niet in FR en DE. Is het domheid of nog iets erger ?

Of registreer je om te kunnen reageren.