Pluimveehouderij

Achtergrond

Contractprijzen vleeskuikens iets omhoog

Al is in de verkoop van geslacht product geen reden te vinden voor hogere vleeskuikenprijzen, toch stijgen de verschillende contractnoteringen.

Om verzekerd te zijn van levering deze zomer bieden de slachters hun mesters een betere prijs. De concurrentie op dit vlak is stevig.

De Vernieuwde Contractnotering (VCN) gaat met een kwart cent omhoog naar € 0,8325 per kilo. Het is gezien de prijsverhogingen van een halve of hele cent bij de slachters wat mager. Bij Clazing en Esbro ging de notering met 1 cent omhoog naar € 0,865. Frisia Food verhoogde met een halve cent naar € 0,85. GPS noteert stabiel, maar heeft vorige week de prijs al met 1 cent verhoogd.

Deze week blijven de prijzen voor de vrije kuikens staan. Vleeskuikens tot 2.600 gram leveren maximaal 91 cent per kilo op. De zwaardere dieren, boven 2.600 gram, brengen tot 89 cent op.

Vraag en aanbod zijn nog altijd goed in evenwicht. Wel loopt de export wat minder vanwege een nieuwe vaststelling van vogelgriep. Afnemers in het buitenland zijn nog kritischer dan normaal en nemen geen risico. Normaal gesproken toch een reden om iets met de prijs te zakken.

Met dit gegeven in het achterhoofd is de hoop op een opleving richting Pasen wat aan het wegebben. Al zal het aanbod de komende weken iets krapper zijn door de eerdere uitbraak van vogelgriep.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.