Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Alle eiernoteringen leveren in

De prijzen van de kooi-eieren dalen, maar dit gaat minder hard dan bij de scharreleieren.

Gelijktijdig met het opheffen van de ophokplicht in een deel van Nederland mogen in het overige gebied de vrije-uitloopeieren dit predicaat niet meer dragen. Wat de consequentie is voor de prijs van deze eieren is nog onduidelijk, al zou je verwachten dat nu het aanbod krimpt en de prijs stijgt. Voor het grootste deel van de productie geldt dat de eieren nu verkocht moeten worden als scharreleieren. De druk op de prijs voor deze eieren zal toenemen, is de verwachting.

Leveringen Pasen achter de rug

Prijsdruk was er al, zeker nu de leveringen voor Pasen achter de rug zijn. Daarnaast zijn niet alle pakstations van hun voorraad af gekomen. Nadat deze week de supermarkten weer bevoorraad zijn, zal de markt stilaan veranderen in een kopersmarkt.

Ook de prijzen van de kooi-eieren dalen, maar dit gaat minder hard dan bij de scharreleieren. Wel zullen de noteringen nog verder dalen. Dit komt vooral door aanbod uit Polen, maar ook de Belgen leveren tegen lagere prijzen.

NOP2.0-richtprijs

De NOP2.0-richtprijs voor 100 bruine scharreleieren van 62/63 gram zakt met 75 cent naar € 8,85. Inmiddels is ook de richtprijs voor de zwaarste eieren onder de € 10 gekomen. De richtprijs voor witte scharreleieren ging iets harder omlaag, deze daalde met 87 cent naar € 8,73. Kooi-eieren in dezelfde gewichtsklasse zagen de NOP-richtprijs met 31 cent zakken naar € 6,27.

Prognose: verder omlaag.

Eén reactie

  • Piet 1

    Oké, dat de prijs zakt richting Pasen, maar wat dachten jullie collega pluimveehouders, heeft het niet te maken dat de Freiland kippen binnen moeten blijven vanwege de ophokplicht. Dachten jullie dat de handel dit niet aan ziet komen en de prijzen dus al voor de derde keer een flink eind zakken.
    Dit willen ze gewoon niet betalen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.