Pluimveehouderij

Achtergrond

Stemming wordt minder in goede eiermarkt

De prijs van kooi-eieren gaat iets omhoog. De verwerkende industrie vraagt meer eieren nu Pasen wat dichterbij komt en daarnaast hangt er kou in de lucht.

Daarnaast is de enorme prijsdaling van de laatste tijd blijkbaar wat te groot geweest en blijft het zoeken naar een acceptabel niveau.

Marktstemming kantelt, vooral bij scharreleieren

Toch wordt naast de hogere prijzen in alle gewichtsklassen een kantelende marktstemming gemeld. De stemming wordt wat minder, en dat heeft vooral met scharreleieren te maken. De vraag is goed, en het aanbod is inmiddels ook flink. Het prijsniveau is bijzonder hoog, maar het verschil tussen gecertificeerde eieren en de rest is te groot geworden. Alles bij elkaar is het zaak de komende tijd rekening te houden met dalende noteringen bij scharreleieren.

Witte en bruine eieren

De NOP2.0-richtprijs voor 100 scharreleieren van 62/63 gram blijft staan op € 10,75. Het is een notering die voor zowel witte als bruine eieren geldt. De prijzen voor eieren met een ander gewicht blijven ook nagenoeg stabiel. Na een plus van 33 cent staat de NOP-richtprijs voor kooi-eieren in dezelfde gewichtsklasse op € 6,33.

Prognose: scharrel omlaag, kooi stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.