Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijzen voor vleeskuikens stabiel

Vraag en aanbod zijn bij de levende vleeskuikens mooi in evenwicht. De prijzen voor vrije kuikens noteren dan ook stabiel.

Bij geslacht product wordt met name de filet redelijk afgezet, maar het blijft lastig om voor bouten en vleugels voldoende afnemers te vinden. Toch weten ook de contractnoteringen hun niveau vast te houden.

Vernieuwde Contractnotering

De Vernieuwde Contractnotering blijft, zoals gemeld, ongewijzigd op € 0,8275 per kilo staan. Vrije vleeskuikens tot 2.600 gram leveren maximaal 91 cent op. De prijs voor zwaardere dieren, kuikens zwaarder dan 2.600 gram, houdt stand op 89 cent per kilo.

België

Terwijl de prijzen in Nederland geen verandering laten zien, stijgen de noteringen in België iets. De betere toegang tot Franse afnemers die de handel in dat land heeft, lijkt onze zuiderburen een voordeel te geven. Dit terwijl in Nederland de handel richting Zuid-Afrika nog op slot zit vanwege vogelgriep.

Prognose: geen wijzigingen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.