Pluimveehouderij

Achtergrond

Aanbod levende kuikens is niet groot

Het valt nog altijd niet mee om geslacht product af te zetten. Dit zorgt voor wat prijsdruk op de contractnoteringen voor vleeskuikens. Iets dat tot uiting komt in een dalende Vernieuwde Contractnotering. Deze staat na een correctie van een kwart cent op € 0,8275 per kilo.

Een ander verhaal is het bij de levende dieren. Het aanbod neemt af, waardoor er ruimte is voor hogere noteringen. Het aanbod wordt zelfs zo klein, dat komende week bij een enkele slachter de deuren een dag gesloten zullen blijven, zo wordt in de markt gemeld. Bijkopen van vleeskuikens is voor hen geen optie, gezien de moeizame afzet van het vlees.

Hierdoor brengen vrije vleeskuikens meer op. Bij de lichtste dieren, tot 2.000 gram, komt 2 cent bij de prijs op. Deze dieren leveren nu maximaal 88 cent per kilo op, even veel als voor kuikens van 2.000 tot 2.600 gram betaald wordt, dit na een prijsstijging van 4 cent. De zwaarste kuikens, zwaarder dan 2.600 gram, leveren na een prijsstijging van 4 cent maximaal 86 cent per kilo op.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.