Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt toont zich uiterst stabiel

De Nederlandse vleeskuikenprijzen blijven andermaal staan. Dit terwijl het aanbod zo groot is dat ook deze week wat dieren zijn doorgeschoven.

Het schuiven met partijen gebeurt de laatste weken regelmatig. Hierdoor zal zeker aan het begin van komende week het aanbod nog ruim zijn.

In deze week wordt voor de vrije vleeskuikens tot 2.600 gram gerekend met een notering van maximaal 86 cent per kilo. Voor de zwaardere dieren staat de prijs op maximaal 84 cent. De Vernieuwde Contractnotering blijft op € 0,835 staan.

Ondertussen lijkt het vlees nog steeds zijn weg te vinden, al wordt nu naast de moeizame afzet van bouten ook gemeld dat het steeds lastiger wordt om afnemers voor de vleugeltjes te vinden. De gelijkblijvende noteringen wijzen er echter op dat dit niet voor al te grote problemen zorgt. Wel zien we voor de tweede week op rij prijsdalingen bij onze zuiderburen. De notering in Deinze zakte net als de ABC-prijs met 1 cent. De noteringen daalden naar achtereenvolgens maximaal 83 en 84 cent.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.