Pluimveehouderij

Achtergrond 1501 x bekeken

Vleeskuikenmarkt blijft onder druk

Bij een ruim aanbod en slecht lopende export gaan deze week enkele contractnoteringen die vorige week standhielden omlaag.

Vraag en aanbod bij de levende kuikens is redelijk in evenwicht, al is het aanbod eigenlijk net even te groot. De druk ontstaat echter met name doordat geslacht product zeer moeizaam zijn weg vindt. Dit wordt deels veroorzaakt door Pools en Oekraïens vlees dat tegen lage prijzen in de markt wordt gezet.

Deze week levert de Vernieuwde Contractnotering (VCN) een halve cent in. De VCN staat na deze correctie op 83 cent per kilo. Ook bij GPS gingen de prijzen omlaag, het bedrijf haalde 1 cent van beide noteringen af, waardoor de GPS VN op € 0,845 is gekomen en de oudere GPS-prijs op € 0,705.

De noteringen voor vrije vleeskuikens werden niet aangepast. Voor kuikens tot 2.000 gram blijft de maximumprijs op € 0,86 staan. Iets zwaardere dieren, tussen 2.000 en 2.600 gram, leveren maximaal 84 cent per kilo op en voor de zwaarste kuikens wordt met maximaal 82 cent gerekend.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.