Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijzen vleeskuikens blijven staan

Hoewel al tijden sprake is van lichte druk op de vleeskuikenmarkt, blijven de Nederlandse noteringen in de eerste week van het nieuwe jaar op hun plaats.

Vraag en aanbod zijn redelijk in evenwicht. De druk laat zich wel zien bij de Belgische ABC-prijs, deze zakt met 1 cent naar € 0,85 per kilo. Of dit een voorteken is voor het prijsverloop in Nederland, is zeer de vraag.

Stabiele noteringen

Deze week dus stabiele noteringen. De Basiscontractprijs, die binnenkort voor het laatst bekendgemaakt wordt, blijft staan op 57 cent per kilo. De Vernieuwde Contractnotering houdt stand op € 0,835. En ook de vrije prijzen laten geen wijzigingen zien. Vleeskuikens tot 2.600 gram brengen maximaal 86 cent per kilo op, de zwaardere dieren leveren met maximaal € 0,84 iets minder op.

De verkoop van het vlees loopt aardig door. Wel blijven de bouten wat lastig af te zetten. Een prijsstijging lijkt ook hierdoor nog ver weg. Begin komende week zal het aanbod nog ruim zijn, mede doordat in de afgelopen weken wat met partijen is geschoven. De verwachting is dat de boel in de tweede helft van de week is weggewerkt.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.