Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Hoge eierprijzen ondanks terugval

Hoewel de noteringen zakken, is er verbazing over de prijs van kooi-eieren.

In de korte week na oud en nieuw is begonnen met de herbevoorrading. Supermarkten bestellen redelijk, al zal dat volgende week anders zijn omdat de schappen nu weer vol liggen. Er blijft dan ook druk op de prijzen. Hoever de terugval zal zijn en wanneer er stabilisatie optreedt, is de grote vraag die de markt aan het begin van dit jaar bezighoudt.

Prijs kooi-eieren

Hoewel de noteringen zakken, is er verbazing over de prijs van kooi-eieren. Deze daalt minder hard dan menigeen had verwacht. Vooral omdat uit Polen en Spanje gesorteerde eieren komen tegen lage prijzen, werd op forsere correcties gerekend.

Vraag naar gecertificeerd ei goed

Bij de gecertificeerde eieren is de vraag daarentegen goed. Bio-, scharrel- en Freilandeieren blijven nog wel een tijd goed geld waard, zo is de verwachting. De NOP2.0-richtprijs voor scharreleieren van 62/63 gram zakt voor 100 stuks met 29 cent naar € 11,56. Bij de witte scharreleieren in deze gewichtsklasse gaat 23 cent van de notering af, waardoor deze nu op € 10,99 staat.

Grotere prijscorrectie kooi-eieren

Bij de kooi-eieren zijn de correcties dus wat groter. Voor 100 eieren van 62/63 gram staat de NOP-richtprijs na een prijsdaling van 84 cent op € 9,91. Ook de noteringen in Duitsland en Frankrijk gaan omlaag. De Weser-Emsprijs voor witte kooi-eieren (maat L) bijvoorbeeld zakte met 62 cent naar € 11,28.

Prognose: prijsdalingen.

Laatste reacties

 • Wian

  Wat is dit nu weer voor een markt bericht als de eieren prijs niet zakt dan praten we hem wel naar beneden, er zijn genoeg redenen waarom de prijs op niveau blijft kijk simpel naar de lease rechten deze daalden de afgelopen weken met €2.- per eenheid rechten te over dus er zijn weinig kippen. Word tijd dat we stopen met zulke berichten te publiceren.

 • Tonnis

  Met Pasen scharrel 15 cent, anders eet ik mijn pet op.

 • Almagro

  Ik heb in 25 jaar nooit meegemaakt dat ze op eerste kerstdag bij ons de eieren ophaalden.....dit jaar wel.
  Los daarvan: kooieieren worden volop door de verwerkers vanuit Polen en Spanje ingevoerd, maar daar zijn ze ook niet goedkoop. Scharreleieren voor de Duitse markt Vlog, Kat, IKB en onbehandelde snavels worden buiten Duitsland en Nederland nergens geproduceerd en zijn dus NIET inwisselbaar. Ook komende zomer, najaar niet. Dus laat je niks voor lullen en verkoop ze NIET onder je kostprijs + marge, nergens goed voor, gewoon even vasthouden . Moet je opletten hoe snel de prijs stijgt.

 • Tonnis

  Zents you are talking sence.

Of registreer je om te kunnen reageren.