Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijzen dalen, maar niet hard

De Europese eierprijzen blijven zakken. Het zijn nog steeds de noteringen voor kooi-eieren die met de grootste stappen omlaag gaan.

De verwachting is dat scharreleieren, zeker eieren met certificeringen, nog tot na Pasen goed aan de prijs blijven. Scharreleieren zonder certificaat zullen vanzelfsprekend minder opbrengen.

Deze week bleef de vraag naar kooi-eieren vanuit de industrie een beetje achter, net als vorige week . Daarnaast blijft het aanbod uit Polen, maar ook Spanje, de prijs drukken. We zien dit terug in de noteringen die inmiddels ook in Frankrijk en Duitsland dalen.

In Nederland is de NOP-richtprijs voor 100 kooi-eieren van 62/63 gram met 82 cent gezakt naar € 7,64. Dat bruine scharreleieren het prijsniveau beter vasthouden, blijkt uit de NOP2.0-richtprijs. Voor 100 eieren van 62/63 gram is de richtprijs na een daling van 31 cent op € 10,77 gekomen. De richtprijs voor witte eieren zakte maar 13 cent, waardoor deze nu op € 10,72 staat.

Prognose: prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.