Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Aantal vleeskuikenprijzen iets omlaag

Het schuiven met partijen, dat de afgelopen weken is gebeurd, zorgt ervoor dat er vooral zware vleeskuikens te over zijn. Dit drukt op de prijs.

Het zijn echter niet alleen noteringen voor zware dieren die omlaag gaan, we zien dit over de hele linie gebeuren. Zo verdwijnt de Basiscontractprijs (BCP) met een klein minnetje van het toneel. De laatste BCP is € 0,565 per kilo, vanaf nu wordt alleen nog de Vernieuwde Contractnotering (VCN) gebruikt. De VCN was een van de noteringen die standhielden op het niveau van vorige week: € 0,835.

Vanwege het grote aanbod aan zware vleeskuikens zien we de vrije prijzen voor dieren die meer dan 2.000 gram wegen 2 cent inleveren. Voor de kuikens tot 2.000 gram bleef de notering nog stabiel op 86 cent per kilo. Door de correctie komt de prijs voor dieren tussen 2.000 en 2.600 gram op 84 cent en zakt de prijs voor de zwaarste kuikens, boven 2.600 gram, naar 82 cent.

Naast het grote aanbod aan zware dieren loopt de verkoop zeer moeizaam. Het betreft hier nog altijd met name bouten en vleugels die lastig zijn af te zetten. Daarnaast is de concurrentie uit Polen een sta in de weg. Als de verkopen niet vlot wat herstellen, moet voor komende week met nog een minnetje rekening worden gehouden.

Prognose: prijsdruk.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Slachters maak je geen zorgen het aanbod neemt in rap tempo af.
  Want por 1 en 2 is er niet meer omgerekend 6 miljoen kuikenplaatsen.
  De por zit niet alleen bij de vleeskuikenhouders maar toch gaat volgens deskundigen naar 4 miljoen kuikens dus maak de borst maar nat!

 • groot boerdam

  In Duitsland van 39 kg naar 35 kg ivm met tierwohl en die mesters die daar aan meedoen die moeten de kuikens in Duitsland laten slachten dus dit jaar veel te weinig aanbod!

 • Probe

  Dat wordt harde strijd om de kuikens . Vooral de gangbare vleeskuikenhouders gaan dit merken.
  Traag groeiers kunnen moeilijk omschakelen vanwege tekort aan pluimveerechten of omdat de stallen er niet voor geschikt zijn. Sommige willen het niet meer vanwege stress of ander moverende redenen.
  Zal al met al snel te merken zijn in noteringen. Of in de toeslagen....

 • jp.bierema

  Fijn om te lezen dat gangbaar nog altijd een goede keuze is. Geen gezeur van aanvullende regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.