Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt toont twee gezichten

Bij vleeskuikens loopt de verkoop van geslacht product wat minder. De export naar het Verenigd Koninkrijk ligt zelfs zo goed als stil.

Hierdoor daalt de Basiscontractprijs (BCP) deze week licht. De notering gaat met een halve cent omlaag naar € 0,565 per kilo. Er heerst dan ook zeker geen feeststemming.

De markt voor levende kuikens staat er beduidend beter voor. Hier zou de prijs misschien zelfs iets omhoog kunnen, omdat de vraag deze week gewoon goed is. Het zou een wat vreemd beeld geven zo’n prijsstijging terwijl de BCP een minnetje laat optekenen. Daarnaast is lang niet zeker dat de komende weken de vraag naar levend op niveau blijft. De stabiele noteringen geven zo toch een reëel beeld van de markt.

Ook deze week blijven de prijzen voor de vrije vleeskuikens dus staan. De dieren tot 2.000 gram noteren op 88 cent per kilo. Kuikens die tussen 2.000 en 2.600 gram wegen, brengen 87 cent op en de zwaardere beesten, boven 2.600 gram, leveren 83 cent per kilo op.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.