Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenmarkt bewaart evenwicht

Ondanks de lichte prijsdruk die er op de markt voor vleeskuikens is, blijven de noteringen ook deze week stabiel.

Doorgeschoven partijen zorgen er blijkbaar voor dat het aanbod aan lichte dieren wat afneemt en dat daardoor de prijsdruk, die er vooral bij deze kuikens was, iets minder wordt. Hierdoor worden ook de verwachtingen van afgelopen week bewaarheid. Vraag en aanbod hebben namelijk deze week weer een balans kunnen vinden.

Zo blijven de diverse noteringen voor vrije vleeskuikens voor de zevende week op rij op hetzelfde niveau staan. Dit betekent dat de wat lichtere dieren, vleeskuikens tot 2.000 gram, nog steeds 88 cent per kilo opbrengen. In de categorie daarboven, vleeskuikens van 2.000 tot 2.600 gram, staat de prijs op 87 cent. Zware vleeskuikens, dieren zwaarder dan 2.600 gram, leveren 83 per kilo op. Ook de noteringen van de diverse slachterijen blijven deze week staan. Al met al lijkt de markt zijn evenwicht goed te kunnen bewaren.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Eén reactie

  • groot boerdam

    De slachters weten ook dat ze in Lohne weer zijn begonnen met slachten.
    Daar is de productie binnenkort weer als vroeger.
    Wordt het aanbod fors minder van nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.