Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Tekort aan eieren domineert markt

Voor kopers is het zoeken. Het tekort aan eieren blijft groot.

Bij het opstarten van de verwerkende industrie na de vakanties waren flink veel eieren nodig, die vraag neemt nu wat af. De fabrieken draaien weer en de nodige voorraden zijn aangelegd. Toch blijft het tekort aan eieren groot. Nu ook in Frankrijk nauwelijks meer wat te halen is, worden zelfs van verder weg nog eieren aangevoerd. Voor kopers is het zoeken.

Fipronil-affaire

Na de rui zijn de eerste dieren weer aan de leg, maar in veel gevallen zijn de fipronil-gehaltes nog te hoog. Wat dat betreft blijft het spannend. Inmiddels staat menigeen het water tot aan de lippen. De invloed van de fipronil-affaire houdt zo nog tot diep in 2018 invloed op de eiermarkt.

Noteringen blijven stijgen

De keerzijde van de medaille is dat, zij die wel eieren kunnen leveren, prachtige prijzen krijgen voor hun product. De noteringen blijven stijgen, en dat zal de komende tijd vast doorgaan. Zo ging de NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62/63 gram afgelopen week met een kwartje omhoog naar € 9,06 voor 100 stuks. Ook de kooi-eieren werden duurder. De NOP-richtprijs voor deze eieren ging van € 6,57 naar € 7,03.

Prognose: prijsstijgingen.

Laatste reacties

 • mr X

  Is de marktprijs die NOP 2.0 noteert een weerspiegeling van de huidige eiermarkt?
  Kan het niet zijn dat de NOP 2.0 te laag noteert?

 • Almagro

  @Mr X, wat houd je tegen om meer te vragen?
  Wanneer je vrije scharrel eieren hebt, volle truck goede maat en ze zijn ook nog bruin, dan betalen ze wellicht een dubbeltje. Ze hebben ook 9 cent betaald voor uitloop die in opslag moest zonder blikken of blozen. Ik weet niet hoe het voor de rest is maar hier bij AH ligt enkel nog scharrel en ze zijn er nauwelijks dus een duppie lijkt me redelijk. De tijd dat je weer afgescheept wordt met een bod onder de kostprijs komt van zelf weer , ga dan maar leeg staan.

 • mr X

  Meneer Zents, het gaat om het systeem van nop 2.0. Ik praat over de echte prijs. Klopt 2.0?

Of registreer je om te kunnen reageren.