Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Meeste prijzen vleeskuikens stabiel

De vleeskuikenprijzen blijven zo goed als allemaal ongewijzigd. Dat is opmerkelijk.

Een week geleden liep de prijsdruk, met name bij de lichte dieren, flink op. De barstjes in de prijsvorming kwamen deze week bij de Vernieuwde Contractnotering (VCN) en Frisia Food aan het licht. De VCN ging met een kwart cent omlaag en kwam daarmee uit op € 0,835 per kilo. Bij Frisia Food zakte de prijs met 1 cent naar € 0,84.

De andere noteringen, waaronder de prijzen van de slachterijen Esbro en Clazing, maakten een pas op de plaats. Zij hanteren respectievelijk een prijs van € 0,87 en € 0,86 per kilo. Voor de vrije vleeskuikens tot 2.000 gram staat de notering nu al voor de zesde keer op rij op € 0,88 per kilo. De iets zwaardere dieren tot 2.600 gram leveren 1 cent minder op: € 0,87 per kilo. Kuikens zwaarder dan 2.600 gram leveren al zes weken € 0,83 per kilo op.

Er wordt volop geslacht, daarnaast schuift een enkele partij door naar volgende week. Alles wijst erop dat er een flink aanbod is. Toch leeft de verwachting in de markt dat, zeker in de loop van komende week, vraag en aanbod (weer) in evenwicht zullen zijn. Gezien de veelal stabiele noteringen is dat evenwicht deze week ook goeddeels gevonden.

Prognose: stabiel tot lichte druk.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Eén reactie

  • new kids

    Mensen pas nu op. Onze slachterijen doen ons zout in de ogen strooien door nu te zwabberen met de prijs worden wij onzeker en willen we ons misschien wel zeker stellen met een langdurige afspraak. Doe dat niet, omdat deze week Wiesenhof in Duitsland weer start met slachten na de grote brand die men een hele tijd geleden heeft gehad. Bepaalde slachterijen in Nederland worden het werk van loonslachten voor Wiesenhof weer kwijt en daardoor zullen we gaan merken dat er weer meer aan de kuikens getrokken gaat worden. Houd dus uw afspraken kort omdat het interessanter gaat worden om zaken te doen. Men begint met 90000 stuks maar dit kan richting 300000 dieren gaan per dag.

Of registreer je om te kunnen reageren.