Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije prijs vleeskuikens stijgt met 2 cent

De vleeskuikenmarkt toont zich positief voor de tijd van het jaar.

De vleesverkopen stonden in de voorbije weken wat onder druk, maar voorzichtig is een verbetering zichtbaar. De afzet loopt door, al liggen de vleesdelen nog niet op het gewenste prijsniveau.

Het aanbod aan vleeskuikens is wat minder ruim, maar de aangeboden dieren worden behoorlijk vlot aan de haken gehangen. De vrije prijzen gaan dan ook over de hele linie met 2 cent omhoog. De prijs voor middelzware kuikens ligt nu op € 0,85 tot € 0,87 per kilo. De contractprijzen kwamen echter niet van hun plek.

De markt kijkt stiekem ook al over de vakantieperiode heen. Over een week of drie kan de vleesmarkt een impuls krijgen dankzij het einde van de meeste vakanties. De industrie draait dan weer op volle toeren en de consument is terug van vakantie.

De fipronil-zaak heeft geen invloed in de vleeskuikenhandel, simpelweg omdat vleeskuikenhouders het middel niet gebruiken.

Prognose: vriendelijke markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.