Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt nog net in evenwicht

De prijzen voor vleeskuikens zijn deze week gelijk gebleven aan de noteringen van vorige week. Wel is het aanbod afgelopen week verder toegenomen.

Bij de lichte kuikens houdt de prijs daarom nog maar met veel moeite stand. Aan de vraagkant zal iets moeten veranderen om ook volgende week op dezelfde prijzen uit te kunnen komen. De druk neemt toe.

Inmiddels is het aanbod iets te groot voor de vraag. Ook in de komende weken lijkt het aanbod nog te zullen groeien. Dit zal er naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat de noteringen binnenkort voorzichtig naar beneden gaan.

Zoals hierboven beschreven staan de prijzen deze week op hetzelfde niveau als vorige week. De prijs voor vrije vleeskuikens tot 2.000 gram blijft derhalve 88 cent per kilo. De dieren met een gewicht tussen 2.000 en 2.600 gram leveren 87 cent op en kuikens die zwaarder zijn dan 2.600 gram brengen 83 cent op. Ook de slachterijen Esbro, Clazing en Frisia Food handhaven hun prijzen, en wel op respectievelijk 87, 86 en 85 cent.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.