Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt kijkt voorzichtig omhoog

De vraag naar vleeskuikens was afgelopen week wat groter dan het aanbod. Blijkbaar kijken de slachterijen voorzichtig naar volgende week, wanneer de eerste scholen weer van start gaan.

Normaal gesproken neemt de vraag naar vlees toe, zodra de consument weer terug is van vakantie. Dat zal dit jaar niet anders zijn, is het idee bij de slachters.

Toch konden de prijzen voor vleeskuikens nog niet omhoog. De vraag naar vlees zal eerst echt moeten toenemen. Ook de export loopt niet naar tevredenheid. Brazilië zorgt met zijn aanbod voor flinke concurrentie. De prijzen die voor pluimveevlees uit dat land worden betaald, liggen lager dan de vleesprijzen hier.

De vrije prijzen voor vleeskuikens tot 2.000 gram blijven dan ook staan op € 0,88 per kilo. Voor dieren tussen 2.000 en 2.600 gram blijft de notering € 0,87. De kuikens die zwaarder zijn dan 2.600 gram leveren € 0,83 per kilo op. Ook de noteringen van Clazing, Esbro en Frisia Food blijven ongewijzigd. Deze slachterijen noteren respectievelijk op € 0,86, € 0,87 en € 0,85.

Prognose: kleine prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.