Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs vleeskuikens komt niet in beweging

De vleeskuikenmarkt wordt deze week gekenmerkt door stabiele prijzen.

De contractprijzen komen niet van hun plek, terwijl de vrije prijzen na de stijging van 2 cent van vorige week ook niet in beweging komen. Voor de dieren tussen de 2.000 en 2.600 gram wordt maximaal € 0,87 per kilo betaald.

Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans deze week. De dieren die beschikbaar zijn worden vlot opgenomen door de pluimveeverwerkers. De verwachting is dat het aanbod ook de komende weken niet heel ruim is.

De vleeshandel kan over een paar weken een impuls verwachten én gebruiken, omdat de consument dan grotendeels is teruggekeerd van zijn vakantie. De export naar derde landen loopt wel, maar erg enthousiast is de handel niet over de uitvoer van het vlees.

Voorlopig lijkt er geen beweging in de prijzen te komen. De markt vaart in deze weken een rechte koers met stabiele noteringen.

Prognose: vriendelijke markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.