Pluimveehouderij

Achtergrond

Eiernoteringen stijgen flink door

De eierprijzen blijven stijgen. In de loop van deze week nam de vraag van winkels wat toe.

Ook het vertrouwen van de Nederlandse consument lijkt voor het grootste deel hersteld. In Duitsland is dat vertrouwen beduidend minder, en dat vertaalt zich in een moeizamer lopende export.

Ondertussen is het in ons land de vraag hoe snel alle bedrijven weer in productie zullen zijn. Veel dieren zijn geslacht vanwege de fipronil-affaire. Daarnaast zijn de voorraden inmiddels weg. Nu de vraag toeneemt en de productie nog niet terug op niveau is, zullen ook de komende weken prijsverhogingen volgen.

Deze week ging de NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62/63 gram naar € 8,32 per 100 stuks, een prijsstijging van 62 cent. De nog ruimere prijsverhoging bij de Amsterdamse grossiers moet vooral worden gezien als correctie, de afgelopen weken waren de prijsverhogingen te voorzichtig, meldt de Hollandse Eierengrossiersvereniging (HEG). De NOP-richtprijs voor kooi-eieren van hetzelfde gewicht ging met 17 cent omhoog naar € 5,93.

Prognose: prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.