Pluimveehouderij

Achtergrond

Zomer is begonnen in eierhandel

Voor de handel in eieren is de zomer nu ook echt begonnen. Hoewel de winkelverkopen afgelopen week nog normaal doorliepen, blijft er bij de pakstations inmiddels wel wat over. Dit zorgt echter nog niet direct voor een dringend aanbod.

De consument weet nog steeds de bio- en vrije-uitloopeieren niet goed te vinden. Na de uitbraak van vogelgriep zijn de verkopen van deze eieren weggezakt, en die komen nog steeds niet terug op niveau.

Ook deze week ging er weer iets van de noteringen af. En dat zal in de komende tijd vast wat vaker gebeuren. Toch is de handel niet ontevreden, het gaat eigenlijk prima, zo klinkt het. De industrie vraagt weer om eieren en ook gaan er eieren de grens over. Dit moet ook wel, want er worden komende weken wat meer eieren verwacht.

Voor bruine scharreleieren van 62/63 gram gaat de NOP2.0-richtprijs met 20 cent omlaag naar € 6,81. Ook de kooi-eieren worden minder goed betaald, hier zakt de NOP-richtprijs voor eieren in dezelfde gewichtsklasse met 6 cent naar € 4,59. Nog steeds zijn de prijzen niet slecht voor de tijd van het jaar.

Prognose: licht dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.