Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenmarkt nog in evenwicht

Op de vleeskuikenmarkt kan het aanbod ook deze week goed voorzien in de vraag van verwerkers. Het aanbod is misschien iets groter dan de vraag, maar dat is nu nog geen reden de noteringen aan te passen.

Morgen, vrijdag 7 juli, begint ook in Nederland de vakantieperiode. Of deze doorgaans wat mindere tijd al volgende week voor prijsverlagingen gaat zorgen, is nog even de vraag. Het loopt nog redelijk in de markt.

Vleesverkopen nemen langzaam af

De noteringen bleven deze week dan ook allemaal gelijk. Al wordt de druk wel groter. België wil na het wegvallen van afzetmarkt Zuid-Afrika ook graag in Nederland afzetten. Ook de vleesverkopen worden langzaam steeds iets minder. En dat zal niet beter worden, zo aan het begin van de vakanties.

Vleeskuikens tot 2.600 gram

De vrije prijzen voor vleeskuikens tot 2.600 gram noteren nog steeds op € 0,89 per kilo. De prijs van de dieren die zwaarder zijn dan 2.600 gram, blijft staan op € 0,86. De Vernieuwde Contract Notering staat deze week vast op € 0,835 en de Basiscontractprijs blijft deze week € 0,57.

Ook de prijzen van Clazing, Esbro en Frisia Foods blijven staan; de noteringen van deze verwerkers zijn respectievelijk € 0,86, € 0,87 en € 0,845.

Prognose: licht dalend.

Eén reactie

  • R. B.

    Wel raar dat ze in Duitsland meer betalen !!! Slapen de pluimveehouders hier ?

Of registreer je om te kunnen reageren.